Se inspelade seminarium från Almedalsveckan 2021

Vi höll en serie seminarier under almedalsveckan 2021 som i år var digital. Det går att se seminarierna genom att klicka på nedanstående länkar:

Hur ska svenska företag bemöta arbetsläger och MR-förbrytelser i Kina?

Söndag 4/7 2021, 09:00-10:00. Se inspelat seminarium på följande länk.

Rapporten om arbetsläger i Xinjiang, där uigurer tvingas arbeta under omänskliga förhållanden, föranledde många stora företag, bl.a. H&M, att inte längre köpa bomull från Xinjiang. Liknande arbetsläger har funnits i årtionden över praktiskt taget hela Kina. Hur kan företag då handla etiskt med Kina?

Ska vi öka handel med Kina eller göra oss mindre beroende av Kina?

Måndag 5/7 2021, 09:00-10:00 Se inspelat seminarium på följande länk

Att ökad handel skulle göra Kina mera demokratiskt och ge folket större frihet var en myt. Som medlem i WTO har Peking brutit mot spelreglerna och olagligt gjort enorma vinster och skaffat sig teknologi som använts för upprustning. Kan vi blunda för det? Hur kan handeln bli både fri och rättvis?

AI, Big Data och annan hightech – hur långt sträcker sig Kinas digitala diktatur?

Tisdag 6/7 2021, 09:00-10:00 Se inspelat seminarium på följande länk.

I Kina ingår 600 miljoner kameror i ”SkyNet” som övervakar och känner igen var och en av de 1,4 miljarder invånarna. Detta känner vi till. Men få är medvetna om att vi också här är övervakade av kinesiska hemliga agenter, och en del av oss är manipulerade av KKP:s gigantiska avdelning Enhetsfronten.

Kommer Kina att ta över USA? Vad är bakom den nya världsordningen som Kina strävar efter?

7/7 2021, 09:00-10:00 Se inspelat seminarium på följande länk.

Kina är nu tvåa i världen – ekonomiskt och militärt. Hur förändras världen om Kina går om USA som supermakt 2030 eller 2050? Hur stabilt är egentligen Kina? Varför strävar man efter världsherravälde och varför följer många kineser partiet? Hur stor är krigsfaran? Måste vi välja sida, Kina eller USA?